Succesvolle leadgeneratie: Haal meer uit Facebook en LinkedIn lead form ads

Het genereren van kwalitatieve leads is voor veel B2B-bedrijven een topprioriteit. Om dit te bereiken, is het essentieel om effectieve social media platformen en lead ads in te zetten. In dit artikel bespreken we hoe u het aantal leads kunt verdubbelen met behulp van lead form ads op zowel Facebook als LinkedIn.

Wat zijn lead form ads en hoe werken ze?

Lead form ads zijn advertenties met geïntegreerde formulieren die het voor gebruikers eenvoudig maken om hun contactgegevens achter te laten zonder het social media platform te verlaten. Dankzij de autofill-functie kunnen gebruikers snel en gemakkelijk hun gegevens invullen, die automatisch worden overgenomen uit hun profiel.

Toepassingen van lead form ads

Lead form ads kunnen op diverse manieren worden ingezet, zoals voor:

 • Het aanvragen van proefmonsters
 • Het downloaden van e-books
 • Het aanvragen van offertes
 • Registratie voor evenementen
 • Inschrijving voor nieuwsbrieven
 • Het aanvragen van demo’s

Lead form ads zijn veelzijdig en kunnen worden toegepast in verschillende fasen van de marketingfunnel: awareness, consideration en action.

Het opzetten van een effectieve leadgeneratiecampagne

Bij het opzetten van een leadgeneratiecampagne via Facebook of LinkedIn zijn er enkele belangrijke stappen om te volgen:

 1. Bepaal uw doelgroep: Houd rekening met de fase van de marketingfunnel waarin uw doelgroep zich bevindt. Gebruik standaard targetingopties, zoals demografische gegevens, of maak lookalike audiences op basis van uw huidige klantenbestand.
 2. Stel uw doel vast: Wilt u meer leads genereren (volume) of kwalitatieve leads die waarschijnlijk sneller klant worden of een hogere orderwaarde hebben?
 3. Creëer een effectieve advertentie: Zorg voor een duidelijke boodschap en communiceer wat er met de ingevulde gegevens gebeurt. Houd het leadformulier beknopt en benadruk de waarde ervan.
 4. Voeg eventueel een extra vraag toe: Hiermee kunt u alvast een voorselectie maken van de waarde en behoeften van de verzamelde leads.

Facebook vs. LinkedIn lead ads

Facebook en LinkedIn verschillen qua doelgroep, targetingopties en advertentiekosten. LinkedIn is met name gericht op professionals en zakelijke contacten, terwijl Facebook zich richt op persoonlijke connecties.

Voordelen van LinkedIn lead ads

 • Gericht op zakelijke gegevens (functietitel, branche, organisatie)
 • Aantrekkelijk voor bedrijven die zich richten op grote B2B-bedrijven

Voordelen van Facebook lead ads

 • Breed scala aan targetingopties (interesses en gedrag)
 • Lagere kosten per lead in vergelijking met LinkedIn
 • Geschikt voor bedrijven die zich richten op zzp’ers en mkb-bedrijven

Effectieve leadgeneratie met Facebook en LinkedIn lead form ads

Wat zijn lead form ads?

Lead form ads zijn advertenties met ingebouwde formulieren die speciaal ontworpen zijn om potentiële klanten hun contactgegevens te laten achterlaten zonder dat ze het social media platform hoeven te verlaten. Deze vorm van adverteren maakt het gemakkelijker voor gebruikers om hun interesse in uw product of dienst te tonen, wat resulteert in meer kwalitatieve leads.

Het belang van een sterke advertentiestrategie

Een succesvolle leadgeneratiecampagne begint met een goed doordachte advertentiestrategie. Zorg ervoor dat u duidelijke doelen stelt en weet welke doelgroep u wilt bereiken. Daarnaast is het belangrijk om te bepalen welk social media platform het meest geschikt is voor uw campagne. Beide platforms hebben hun eigen unieke kenmerken en voordelen:

Facebook

 • Groter bereik met meer dan 2,74 miljard maandelijkse actieve gebruikers
 • Lagere kosten per lead
 • Uitgebreide targetingopties op basis van interesses en gedrag

LinkedIn

 • Specifiek gericht op professionals en zakelijke contacten
 • Precieze targetingopties op basis van functietitel, branche en bedrijfsgrootte
 • Hogere advertentiekosten, maar vaak met een hogere ROI voor B2B-leads

Hoe u uw lead form ad-campagne kunt optimaliseren

Om het succes van uw leadgeneratiecampagne te maximaliseren, zijn er verschillende aspecten die u kunt optimaliseren:

 1. Targeting: Zorg ervoor dat u uw doelgroep nauwkeurig target, zodat uw advertenties worden weergegeven aan de juiste mensen. Maak gebruik van de uitgebreide targetingopties die Facebook en LinkedIn bieden, zoals demografische gegevens, interesses, gedrag en functietitels.

 2. Advertentie-ontwerp: Maak aantrekkelijke en relevante advertenties met duidelijke en overtuigende call-to-actions. Zorg ervoor dat uw advertentie-ontwerp en -tekst passen bij de tone-of-voice van uw merk en de verwachtingen van uw doelgroep.

 3. Formulieroptimalisatie: Houd uw formulieren kort en beknopt, zodat gebruikers sneller geneigd zijn hun gegevens achter te laten. Stel alleen de meest relevante vragen en maak gebruik van de autofill-functie om het invullen van het formulier te vergemakkelijken.

 4. Analyse en bijsturing: Blijf uw campagneprestaties analyseren en stuur bij waar nodig. Experimenteer met verschillende targetingopties, advertentievarianten en formulierinstellingen om te bepalen wat het beste werkt voor uw bedrijf.

Conclusie

Lead form ads via Facebook en LinkedIn zijn krachtige instrumenten om kwalitatieve B2B-leads te genereren. Door het combineren van de juiste targeting, advertentie-ontwerp en formulieroptimalisatie, kunt u uw leadgeneratiecampagne naar een hoger niveau tillen. Blijf experimenterenteren, analyseren en bijsturen om de beste resultaten te behalen en uw bedrijf te laten groeien.

Over Media Partners

Bij Media Partners zit SEO in ons DNA. Onze SEO-specialisten hebben ieder hun eigen specialisme ontwikkeld binnen deze expertise. We zijn er klaar voor om jouw website naar de top te brengen!

Recente Artikelen

Wil jij meer verkeer genereren?

Hey daar, wij zijn en we zijn vastbesloten om bedrijven te laten groeien. Dus mijn vraag aan jou is: wil jij ook groeien en je verkeer vergroten?