LinkedIn Berichten Inplannen

LinkedIn Berichten Inplannen: Een Uitgebreide Gids

Introductie

Van Facebook tot Instagram, het inplannen van berichten is een kenmerkende functie. Maar wist u dat LinkedIn nu ook deze functie heeft toegevoegd? Laten we deze functie, die sinds kort beschikbaar is voor zowel persoonlijke profielen als bedrijfspagina’s, nader onderzoeken.

Berichten Inplannen op LinkedIn: Het Waarom en Hoe

LinkedIn staat bekend als een wat conservatief platform als het gaat om het introduceren van nieuwe functies. Met de berichtenplanner heeft LinkedIn echter een grote stap gezet en biedt het zijn gebruikers de mogelijkheid om inhoud van tevoren te plannen. Geen externe tools meer nodig, plan uw berichten rechtstreeks via LinkedIn zelf!

Om een bericht in te plannen, begint u simpelweg met het schrijven van uw bijdrage. Zodra u klaar bent, klikt u op het klokje in plaats van op de blauwe ‘bijdrage’ knop. Hier kunt u de datum en tijd instellen waarop u uw bijdrage wilt publiceren – minimaal een uur in de toekomst en maximaal drie maanden vooruit.

Let bij het selecteren van de tijd goed op of u AM of PM kiest. Na uw selectie komt u op het laatste scherm, waar u uw bijdrage nog een keer kunt bekijken en controleren.

Beperkingen van de Inplanfunctie

Hoewel de inplanfunctie een geweldige toevoeging is, heeft LinkedIn nog enkele beperkingen. Zo kunt u momenteel alleen tekstbijdragen, berichten met foto’s, links of het vieren van een gelegenheid inplannen. Berichten met meerdere foto’s, video’s, polls, carrousels, evenementen, vacatures, etc. kunnen momenteel nog niet worden ingepland.

Waar Zijn Uw Geplande Berichten?

Uw ingeplande berichten zijn te allen tijde beschikbaar voor controle. Hoewel er momenteel geen overzichtelijke kalender beschikbaar is, kunt u uw ingeplande berichten in een lijst onder elkaar vinden. U kunt uw geplande berichten zien door te beginnen met het schrijven van een bijdrage en vervolgens op het klokje te klikken om het bericht in te plannen. Bij de stap van het inplannen, krijgt u ook de optie ‘Alle geplande bijdragen weergeven’ te zien.

De Voordelen van het Inplannen van Berichten op LinkedIn

Een actieve aanwezigheid op social media is cruciaal, en LinkedIn is geen uitzondering. Door vooruit te werken met uw LinkedIn bijdragen en deze in te plannen, blijft uw netwerk u een lange tijd zien. Ja, het kost even tijd om alle bijdragen te schrijven en in te plannen, maar daarna kunt u er een lange tijd niet aan denken. Let wel, het reageren op reacties onder uw berichten moet nog steeds handmatig gebeuren, aangezien deze functie nog niet beschikbaar is.

Effectief Gebruik van LinkedIn Berichtplanning

Hoewel het inplannen van berichten op LinkedIn een waardevol hulpmiddel is voor het stroomlijnen van uw sociale media-strategie, is het belangrijk om een aantal best practices in gedachten te houden.

1. Wees Tijd Bewust

Denk na over wanneer uw publiek het meest actief is op LinkedIn. Dit kan variëren afhankelijk van uw specifieke sector, locatie en het gedrag van uw publiek. Het plannen van berichten op deze piektijden kan helpen om de zichtbaarheid en interactie van uw berichten te maximaliseren.

2. Gebruik Aantrekkelijke Inhoud

Het belangrijkste doel van het posten op LinkedIn is om betrokkenheid te genereren. Daarom is het cruciaal om berichten te creëren die boeiend, informatief en waardevol zijn voor uw publiek.

3. Gebruik Visuele Elementen

Visuele inhoud is een krachtige manier om de aandacht van uw publiek te trekken en de betrokkenheid te verhogen. Foto’s, infographics en video’s kunnen allemaal de aantrekkingskracht van uw bericht vergroten.

4. Wees Consistent

Consistentie is de sleutel tot succes op sociale media. Door regelmatig te posten, bouwt u een voorspelbare aanwezigheid op en verhoogt u de kans dat uw publiek uw berichten ziet en erop reageert.

Conclusie

Het vermogen om berichten in te plannen op LinkedIn is een belangrijke stap vooruit voor het platform, waardoor gebruikers hun sociale media-strategie nog verder kunnen stroomlijnen. Hoewel de functie momenteel enkele beperkingen kent, biedt het alsnog een breed scala aan mogelijkheden voor effectieve en efficiënte communicatie op het platform. Door deze nieuwe functie optimaal te benutten, kunt u uw aanwezigheid op LinkedIn verbeteren en uw netwerk effectiever bereiken.

Over Media Partners

Bij Media Partners zit SEO in ons DNA. Onze SEO-specialisten hebben ieder hun eigen specialisme ontwikkeld binnen deze expertise. We zijn er klaar voor om jouw website naar de top te brengen!

Recente Artikelen

Wil jij meer verkeer genereren?

Hey daar, wij zijn en we zijn vastbesloten om bedrijven te laten groeien. Dus mijn vraag aan jou is: wil jij ook groeien en je verkeer vergroten?