Website verdwenen uit Google: de oplossing voor een optimale vindbaarheid

Website verdwenen uit Google: de oplossing voor een optimale vindbaarheid

Uw website of webshop is uit Google verdwenen, een nachtmerrie voor iedere ondernemer. Geen zorgen, in dit artikel delen wij de belangrijkste stappen en tips om uw online aanwezigheid te herstellen en uw vindbaarheid te optimaliseren.

Oorzaken van het verdwijnen van uw website in Google

Er kunnen verschillende oorzaken zijn waarom uw website niet meer zichtbaar is in de organische zoekresultaten van Google. Enkele veelvoorkomende oorzaken zijn:

 1. Google Penalty
 2. Technische problemen
 3. Verkeerde linkbuilding
 4. Duplicate content

Google Penalty: wat is het en hoe herkent u het?

Een Google Penalty is een straf die Google oplegt aan websites die niet voldoen aan de richtlijnen van het platform. Dit kan resulteren in een lagere ranking of zelfs een volledige verwijdering uit de zoekresultaten.

Om te controleren of uw website daadwerkelijk is getroffen door een Google Penalty, voert u de volgende zoekopdracht uit in het zoekvenster van Google: site:www.uwdomeinnaam.nl. Als er geen resultaten worden weergegeven, is uw website waarschijnlijk getroffen door een penalty.

Technische problemen en oplossingen

Technische problemen kunnen ook leiden tot het verdwijnen van uw website in Google. Enkele veelvoorkomende technische problemen zijn:

 • Crawlfouten
 • Geblokkeerde pagina’s door robots.txt-bestand
 • Ontbrekende of verouderde XML sitemap

Om technische problemen op te lossen, meldt u uw website aan in Google Search Console. Hier kunt u crawlfouten opsporen en oplossen, controleren of het robots.txt-bestand pagina’s blokkeert voor zoekmachines en een up-to-date XML sitemap uploaden.

 

Verkeerde linkbuilding en duplicate content

Twee andere veelvoorkomende oorzaken van een slechte vindbaarheid zijn verkeerde linkbuilding en duplicate content. Overmatige en onjuiste linkbuilding kan leiden tot een Google Penalty, terwijl duplicate content tot een lagere ranking kan leiden.

Om deze problemen op te lossen, is het belangrijk om uw linkbuilding-strategie te herzien en unieke, waardevolle content te creëren die gericht is op uw bezoekers.

Praktische tips voor het optimaliseren van uw website

Naast het oplossen van de bovengenoemde problemen, zijn er enkele praktische tips die u kunt volgen om uw website te optimaliseren en uw vindbaarheid te verbeteren:

 1. Installeer een SSL certificaat: Google waardeert websites met een SSL certificaat hoger en het zorgt voor een veilige verbinding voor uw bezoekers.
 2. Schrijf unieke, waardevolle content: Vermijd duplicate content en focus op het creëren van originele, informatieve teksten die gericht zijn

  op uw bezoekers. 3. Gebruik de Yoast SEO plugin: Als u een WordPress-website heeft, kan de Yoast SEO plugin u helpen bij het optimaliseren van uw meta-titel, beschrijving en het controleren van de tekstverhouding tot het gekozen zoekwoord.

  1. Volg de richtlijnen van Google: Houd u aan de richtlijnen van Google en zorg ervoor dat uw linkbuilding-strategie bestaat uit relevante en betrouwbare links. Koop nooit links!
  2. Optimaliseer interne links en backlinks: Controleer in Google Search Console of er verbeteringen nodig zijn in de HTML, interne links en backlinks naar uw website.

  Conclusie en hulp bij het herstellen van uw online aanwezigheid

  Het verdwijnen van uw website in Google kan stressvol zijn, maar door de bovengenoemde stappen en tips te volgen, kunt u uw online aanwezigheid herstellen en uw vindbaarheid optimaliseren. Als u hulp nodig heeft bij het identificeren en oplossen van problemen, aarzel dan niet om contact op te nemen met een gespecialiseerd SEO-bedrijf. Zij kunnen u helpen bij het uitvoeren van een grondige analyse van uw website en een op maat gemaakt actieplan opstellen om uw vindbaarheid te verbeteren.

   
   
Over Media Partners

Bij Media Partners zit SEO in ons DNA. Onze SEO-specialisten hebben ieder hun eigen specialisme ontwikkeld binnen deze expertise. We zijn er klaar voor om jouw website naar de top te brengen!

Recente Artikelen

Wil jij meer verkeer genereren?

Hey daar, wij zijn en we zijn vastbesloten om bedrijven te laten groeien. Dus mijn vraag aan jou is: wil jij ook groeien en je verkeer vergroten?