De ideale lengte voor Instagram, Facebook, Twitter, & LinkedIn posts

De ideale lengte voor Instagram, Facebook, Twitter, & LinkedIn posts

Ontdek de karakterlimieten en ideale karaktertellingen voor posts op uw blog, Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram, Snapchat en YouTube.

Wanneer het aankomt op het schrijven van tekst voor uw blog en sociale media berichten, vragen veel marketeers zich af: “Maar wat is de karakterlimiet?” Het is nooit een eenvoudige vraag – soms wordt deze beantwoord door parameters die door bepaalde kanalen zijn vastgesteld. En op andere momenten is het meer een kwestie van wat ideaal is.

1. Blogposts

Gemiddelde lengte van blogposts

Als het gaat om de lengte van blogposts, zijn er verschillende dingen waar u rekening mee moet houden:

Volgens Medium trekken posts met een gemiddelde leestijd van zeven minuten de meeste aandacht. Hoewel de gegevens uit 2013 stammen, wordt dit getal nog steeds veel aangehaald. De gemiddelde leessnelheid van volwassenen die Engels als moedertaal hebben, wordt meestal genoemd als 200-300 woorden per minuut, op basis van de resultaten van verschillende onderzoeken. Bij die leessnelheid is de ideale postlengte 1.400 tot 2.100 woorden. Dit sluit aan bij eerder onderzoek van Capsicum Mediaworks, waaruit bleek dat de top 10 resultaten voor de meeste Google zoekopdrachten gemiddeld tussen de 2.000 en 2.500 woorden bevatten.

Titellengte en Meta Beschrijving

De lengte van uw titel hangt af van uw doelen en waar deze zal verschijnen. Laten we beginnen met SEO. Wilt u dat deze post echt goed scoort in zoekresultaten? Voor Google worden de titels van zoekresultaten meestal weergegeven met een lengte van 600 pixels – Moz meet dat dit overeenkomt met het kunnen weergeven van de eerste 50-60 karakters van een titeltag. Dus als u niet wilt dat uw titel wordt afgesneden in de zoekresultaten, is het misschien het beste om deze onder de 60 karakters te houden.

Wat betreft de meta-beschrijving, die de inhoud van een bepaalde webpagina uitlegt, merkt Moz op dat Google de meeste meta-beschrijvingen – ook wel snippets genoemd – na ongeveer twee regels tekst afbreekt. In ieder geval komt dit neer op ongeveer 160 karakters, hoewel sommigen aanraden om het bij 155 te houden.

2. Facebook

Statusupdates

Facebook biedt een royale karakterlimiet van 63.206. Echter, u zou moeten proberen uw posts te beperken tot een zin of twee voor betere betrokkenheid.

Video

Hoewel Facebook een maximum van 240 minuten toestaat voor de meeste video’s (exclusief Verhalen en Reels), adviseren wij niet om iets van die lengte te posten, tenzij u een speciale, alleen-voor-social-media-vertoning van een volledige film doet. Facebook raadt aan om video’s kort te houden, ongeveer 15 seconden, zodat kijkers meer geneigd zijn om tot het einde te kijken.

3. Twitter

Tweets

In de afgelopen jaren heeft Twitter zijn tweet-karakterlimiet verdubbeld van 140 naar 280. Marketeers overal vierden feest toen Twitter eindelijk zijn karakterlimietparameters versoepelde, en media zoals afbeeldingen, video’s, en polls, evenals geciteerde tweets, telden niet meer mee voor de 140-karakterlimiet.

Hashtags en Video’s

Hetzelfde geldt voor hashtags. Twitter raadt aan uw hashtags kort, gemakkelijk te onthouden, en gemakkelijk te spellen te houden. Het platform stelt ook voor om slechts één of twee hashtags te gebruiken. Wat betreft video’s, u kunt een video op Twitter posten door deze te importeren of op te nemen met de Twitter-app. In ieder geval is de maximale videolengte twee minuten en 20 seconden.

Tijd voor Verandering? Besteed Je Social Media Uit!

Kies voor gemak, kies voor groei. Besteed je social media uit aan ons!

4. LinkedIn profielen

Hier is een handige lijst met enkele van LinkedIn’s meest belangrijke profielkarakter-maximums

Positie titel: 100 tekens Positie beschrijving: 2.000 tekens (minimum van 200) Vaardigheden/Aanbevelingen: 80 tekens

Hoewel LinkedIn gebruikers meer ruimte geeft dan bijvoorbeeld Twitter, moet je er rekening mee houden dat deze platformen voornamelijk gericht zijn op beknopte, bondige communicatie. Vermijd daarom onnodige opsmuk in je berichten en profielinformatie. Streef naar duidelijkheid en overzichtelijkheid in je LinkedIn-profiel voor de beste weergave van jouw professionele identiteit.

5. Instagram

Biografie, onderschriften en opmerkingen

U kunt uw Instagram-biografie tot 150 karakters lang maken. Onderschriften en opmerkingen bij uw foto’s kunnen tot 2.200 karakters bevatten.

Gebruikersnamen en Hashtags

Gebruikersnamen kunnen maximaal 30 karakters lang zijn. Als het gaat om hashtags, geldt dat u maximaal 30 hashtags op een enkele foto kunt gebruiken. Maar het is belangrijk om kwaliteit boven kwantiteit te stellen. Het gebruik van te veel hashtags kan door uw publiek als spam worden gezien.

Video

Instagram hanteert een maximale videoduur van 60 seconden voor de posts in het hoofdgedeelte. Voor IGTV-video’s kan de maximale lengte variëren van 10 minuten voor de meeste accounts tot 60 minuten voor grotere accounts of geverifieerde accounts.

6. YouTube

De titel van uw video kan tot 100 karakters bevatten. Maar voor de beste resultaten, probeer de titel van uw video korter te houden. YouTube suggereert een maximum van 70 karakters om te zorgen dat uw titel niet wordt afgekapt in de zoekresultaten.

Wat de beschrijving van de video betreft, YouTube geeft je veel ruimte – tot 5.000 karakters. Gebruik deze ruimte verstandig om uw video te beschrijven en meer context te geven. Ook is het belangrijk om hier relevante trefwoorden en hashtags op te nemen om uw zichtbaarheid op het platform te verhogen.

Elke video op YouTube kan tot 500 comments bevatten. Maar net als bij andere platforms, is de kwaliteit van uw comments belangrijker dan de kwantiteit.

7. Snapchat

Bij Snapchat is de lengte van uw bijschrift maximaal 80 karakters.

Conclusie

Het beheersen van de ideale lengte van social media posts kan de betrokkenheid en interactie van uw publiek aanzienlijk verhogen. Het is altijd het beste om een evenwicht te vinden tussen informatief en beknopt zijn. Lange posts kunnen overweldigend zijn, terwijl te korte berichten niet voldoende informatie kunnen bevatten. Door deze richtlijnen te volgen, kunt u het meeste halen uit elk bericht dat u publiceert.

Over Media Partners

Bij Media Partners zit SEO in ons DNA. Onze SEO-specialisten hebben ieder hun eigen specialisme ontwikkeld binnen deze expertise. We zijn er klaar voor om jouw website naar de top te brengen!

Recente Artikelen

Wil jij meer verkeer genereren?

Hey daar, wij zijn en we zijn vastbesloten om bedrijven te laten groeien. Dus mijn vraag aan jou is: wil jij ook groeien en je verkeer vergroten?