5 Praktische Tips om uw LinkedIn Account te Laten Groeien

5 Praktische Tips om uw LinkedIn Account te Laten Groeien

Het kan soms lastig zijn om up-to-date te blijven op LinkedIn. Tussen alle dagelijkse verplichtingen door is het moeilijk om te connecten met uw netwerk of zelfs een post te schrijven. Maar gelukkig, er zijn praktische manieren om uw LinkedIn account gestaag te laten groeien, zelfs wanneer u het te druk heeft. Hier zijn vijf effectieve stappen die u vandaag nog kunt nemen.

1. Responsief zijn

Waar mensen ook met u willen communiceren – opmerkingen, berichten of zelfs likes – reageer zo snel mogelijk. Retourneer het gebaar! Houd echter wel rekening met deze LinkedIn regels:

 • Stuur niet meer dan twee verbindingsverzoeken naar dezelfde persoon.
 • Bied uw diensten niet aan iedereen aan waarmee u connect.
 • Stuur geen verbindingsverzoeken zonder eerst de profielen te bezoeken.
 • Aarzel niet om aanbevelingen te vragen of te geven.
 • Vraag geen aanbevelingen of onderschrijvingen aan ongerelateerde personen.
 • Feliciteer mensen niet wanneer ze een verouderd profiel bijwerken.
 • Negeer recruiters niet, zelfs als u ergens anders werkt.
 • Reageer niet op onprofessionele berichten.
 • Tag mensen in uw post alleen voor zichtbaarheid.

Zolang u deze regels naleeft, zal uw LinkedIn interactie floreren.

2. Waarde Toevoegen

Het meest efficiënte en snelste pad naar groei op LinkedIn is het consistent plaatsen van posts. Deel waardevolle content uit uw dagelijks leven, minstens een keer per week. Elk van uw posts moet iets zijn waar uw publiek naar uitkijkt om van u te leren.

Overweeg bijvoorbeeld mijn situatie. Ik ben een content creator. Mijn netwerk bestaat uit ondernemers, influencers en mede content creators. Het beste dat ik voor mijn netwerk kan doen, is content creatie tips delen die hen helpen opvallen. Om kwaliteitsposts te produceren:

 • Ken uw netwerk
 • Deel kennis opgedaan uit ervaring (Algemene informatie is slechts een Google-zoekopdracht verwijderd)
 • Houd het zo precies en actiegericht mogelijk

3. Waarderend en Authentiek zijn

Het is belangrijk om authentiek te blijven op LinkedIn. Als u de post van Jane ziet en iedereen zegt “Goede post, Jane!” hoef je niet hetzelfde te doen als je het niet eens bent. U moet de post lezen, begrijpen en evalueren voordat u reageert. Wees niet bang om een ander punt toe te voegen of haar perspectief te erkennen.

Wanneer u uw activiteiten richt op het helpen van anderen, komt dit u ten goede op grotere en betere manieren. Dat is een universele wet, ook van toepassing op LinkedIn.

4. Volg Relevante Personen & Hashtags

Wanneer u mensen volgt, kunt u hun content zien. Maar zij kunnen de uwe niet zien tenzij ze terug volgen of verbinden. Dit helpt u snel en organisch te groeien met minimale inzet. U kunt op deze manier relevantie informatie vergaren, zonder actief te hoeven deelnemen.

Hetzelfde geldt voor hashtags. Volg echter niet alleen omdat het trending is. Gebruik de volg-optie verstandig op LinkedIn om uw feed aan te passen aan uw smaak en behoeften.

5. Onderhoud een Uitgebreid Profiel

Laat uw bezoekers niet raden wat u doet! Wees heel duidelijk en precies. Gebruik geen ingewikkelde woorden om uw functietitel te versieren. Gebruik in plaats daarvan een van de volgende benaderingen om een effectieve LinkedIn kop te maken:

 • Geef aan wat u graag doet
 • Geef uw huidige missie aan
 • Geef uw functietitel/rol aan

 

LinkedIn biedt u 120 tekens voor de kop. U kunt emoji’s gebruiken om op te vallen en meerdere functietitels/rollen te vermelden. Overweldig uw publiek echter niet. Geef ze 1-2 woorden om met u te associëren. Het helpt hen u beter te herinneren en herkennen. Succes!

Over Media Partners

Bij Media Partners zit SEO in ons DNA. Onze SEO-specialisten hebben ieder hun eigen specialisme ontwikkeld binnen deze expertise. We zijn er klaar voor om jouw website naar de top te brengen!

Recente Artikelen

Wil jij meer verkeer genereren?

Hey daar, wij zijn en we zijn vastbesloten om bedrijven te laten groeien. Dus mijn vraag aan jou is: wil jij ook groeien en je verkeer vergroten?